Handige links en apps

Handige links

www.nfk.nl

www.kanker.nl

https://www.kanker.nl/trials?k_campaign=hoofdmenu&pk_kwd=trials

www.verwijsgidskanker.nl

https://www.tegenkanker.nl

https://www.kwf.nl/kanker-voorkomen/gewicht-voeding-bewegen-en-alcohol/bewegen-en-kanker of www.kwf.nl

www.allesbijkanker.nl

www.kankerenwerk.nl

www.borstkanker.nl

www.lymfoedeem.nl

Handige apps

Hoe komt het dat de kans op het krijgen van kanker kleiner wordt als je genoeg beweegt? Bewegen zorgt ervoor dat je hormoonhuishouding gezond blijft en je hormoonspiegel dus niet te hoog wordt. Te hoge hormoonspiegels geven meer risico op kanker. 

Als je voldoende in beweging bent, voeren afvalstoffen in het lichaam beter en sneller af. Ook vindt er door beweging vetverbranding plaats, hierdoor houd je een gezond gewicht. Overgewicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van kanker. 

Door voldoende lichaamsbeweging, versterk je het immuunsysteem. Je natuurlijke afweer wordt er dus beter van. Hiermee voorkom je dat je ziek wordt. 

Wat is voldoende bewegen?

Als we het hebben over voldoende beweging, dan bedoelen we dat je ten minste 5 dagen per week, 30 minuten in beweging bent. Voor kinderen, jongeren en mensen met overgewicht is het nog beter om 60 minuten in beweging te zijn. Dit behaal je door elke dag een stevige wandeling of een fietstocht te maken. Beweging zorgt ervoor dat je gezond en fit blijft. Een fit lichaam draagt weer bij aan een gezonde geest. 

Vind de juiste fysiotherapeut
bij jou in de buurt

Zoeken

Informatie over

Nederlandse Federatie Kankerpatienten

Kanker algemeen

Verwijsgids

Nationaal Fonds tegen Kanker

KWF

Alles bij Kanker

Kanker en werk

Borstkanker

Lymfoedeem