Handige links en apps

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is bewgen-voor-uw-behandeling-inleiding-1080x527.jpg

Handige links

www.verwijsgidskanker.nl

https://www.tegenkanker.nl

www.nvfl.nl (of een directe link naar de documenten zoals BP , domein beschrijving en richtlijnen van toepassing)

www.kngf.nl

https://tegenkracht.nl

https://www.onconet.nu

https://iknl.nl

https://oncoline.nl/index.php?pagina=site/pagina.php&id=54400

www.nvka.nl

Handige apps

Als u een operatie moet ondergaan, is het belangrijk om gezond en sterk te blijven. Een manier om dit te doen is door regelmatig te sporten vóór uw operatie. Als u ervoor kiesom voor de operatie te sporten, dan kunt u deelnemen aan een programma onder supervisie, dat heet ook wel prehabilitatie.
Prehabilitatie bestaat naast fysieke training ook uit begeleiding bij verbetering van voeding (evt. stoppen met roken/alcohol) en mentale begeleiding. Studies hebben aangetoond dat ook in een korte tijd die er soms is tussen de diagnose en operatie de conditie goed verbeterd kan worden met als resultaat minder complicaties van de operatie, een kortere opname duur en een sneller herstel (Gilles et al. 2018, Minella et al. 2019).

Het programma

Uw specialist in het ziekenhuis raadt deze gesuperviseerde programma’s, aan. U neemt deel in bepaalde ziekenhuizen of bij een gespecialiseerde (oncologie) fysiotherapeut. (link: onconet/NVFL therapeutzoeker).
Het programma kan bestaan uit alleen fysieke training of in combinatie met andere zorgdisciplines, denk aan voeding en psychosociale ondersteuning. De fysieke training bij de (oncologie) fysiotherapeut bestaat uit 2-3 trainingen per week. U kunt de training ook (gedeeltelijk) thuis uitvoeren met beweegadviezen van uw fysiotherapeut. Om de korte duur tussen de.

Informatie over