Bewegen onder begeleiding

de oncologiefysiotherapeut

Als het nodig is, schakel je hulp in van een fysiotherapeut. Dit kan zowel vóór, tijdens als ná je behandeling.  De fysiotherapeut ondersteunt je bij het opstellen van een beweegprogramma en uitbreiding van je belastbaarheid. 

Samen met de fysiotherapeut stel je een programma op aan de hand van een doel. Dit kan van alles zijn; denk bijvoorbeeld aan het hervatten van hobby’s of werk. Je maakt samen met de fysiotherapeut een plan om dit doel te behalen.  

Oncologiefysiotherapeut

Bewegen bij kanker kan zorgen voor een veelheid aan vragen. Bijvoorbeeld: Zijn er dingen die ik niet mag doen? Wat als bewegen pijn doet? Wat als ik sneller moe was dan voorheen?

De oncologiefysiotherapeut is goed op de hoogte van wat kanker en de verschillende therapieën tegen kanker doen met het bewegingsapparaat en adviseren je goed.

Het programma

Fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij Onconet, volgden een speciale opleiding om training te geven aan mensen tijdens of na de medische behandeling tegen kanker. Zij weten wat kanker(behandelingen) met het lichaam en de conditie doen en tegen welke beperkingen je aanloopt. Daardoor schatten zij goed in wanneer je er verstandig aan doet om een tandje bij te zetten of juist gas terug te nemen. Ook adviseren zij of er misschien meer nodig is dan alleen werken aan fitheid. Als het nodig is, verwijzen ze je naar een fysiotherapeut met specifieke aanvullende deskundigheid of een diëtist.

Vind de juiste fysiotherapeut
bij jou in de buurt

Zoeken

Informatie over

Nederlandse Federatie Kankerpatienten

Kanker algemeen

Verwijsgids

Nationaal Fonds tegen Kanker

KWF

Alles bij Kanker

Kanker en werk

Borstkanker

Lymfoedeem